Brunch σε αυλή, στο κέντρο της Αθήνας

από | Οκτ 2, 2024 | Brunch Athens

Μία πραγματικά διαφορετική εμπειρία είναι το brunch σε αυλή, στο κέντρο της Αθήνας. Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, ανεβαίνει και η ανάγκη να αποδράσουμε από το γκρίζο της πόλης. Μπορείτε να απολαύσετε τις ηλιόλουστες ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές ημέρες στους κρυφούς κήπους της πόλης, μέσα σε μικρές οάσεις, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε μοναδικές συνταγές brunch και να πιείτε τον καφέ σας. Έχουν μία μοναδική ατμόσφαιρα και σας προσκαλούν να την απολαύσετε με την παρέα σας, ανάμεσα στο καταπράσινο σκηνικό τους, ξεχνώντας πραγματικά ότι βρίσκεστε στο κέντρο της πρωτεύουσας. Μία αυλή για brunch στην Αθήνα θα καταφέρει να διώξει από το μυαλό σας τις σκοτούρες και θα σας γεμίσει με θετική ενέργεια.

Η μυρωδιά του καφέ, τα δροσερά smoothies και milkshakes, τα σάντουιτς με φρέσκα υλικά και οι λαχταριστές συνταγές brunch ξυπνούν τις αισθήσεις μέσα στη χαλαρή ατμόσφαιρα μιας αυλής, περιτριγυρισμένης από το αστικό τοπίο της Αθήνας. Το brunch είναι μία συνήθεια που έχει πλέον καθιερωθεί στις καρδιές των ανθρώπων και φαίνεται να έχει ένα λαμπρό μέλλον. Πριν εστιάσουμε, όμως, στο τι επιφυλάσσει το μέλλον, πρέπει να γνωρίσουμε την ιστορία του και το πώς έφτασε στις μέρες μας. Παρακάτω θα δούμε μερικά διασκεδαστικά στοιχεία σχετικά με το brunch και το παρελθόν του.

 

Η ιστορία του brunch

Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το brunch εφευρέθηκε από millennials, η αλήθεια είναι ότι οι ρίζες της ιστορίας του ξεκινούν στο μακρινό 1895. Ο Guy Beringer είχε την πρωτότυπη ιδέα να βρει έναν τρόπο που θα συνδύαζε το μεσημεριανό γεύμα με το πρωινό, εξού και το λογοπαίγνιο της λέξης brunch, δηλαδή breakfast & lunch. Το brunch, λοιπόν, του έδινε την ευκαιρία να κοιμηθεί λίγες παραπάνω ώρες την Κυριακή. Εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι διασκέδαζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και το Σαββατόβραδό τους σήμαινε κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ. Το πρωινό ξύπνημα της Κυριακής, λοιπόν, ήταν ένα πρόβλημα που ο Beringer προσπάθησε να λύσει.

 

Το αλκοόλ ήταν πάντα μέρος του σχεδίου

Τα δημοφιλέστερα ροφήματα της εποχής για τις πρωινές ώρες ήταν ο καφές και το τσάι. Όπως όμως διατύπωσε με πολύ εύστοχο τρόπο ο Beringer, τα αλκοολούχα ποτά όπως το ουίσκι και η μπύρα θα ήταν τα ιδανικά υποκατάστατα. Έτσι, μπορούσαν να συνεχίσουν και την Κυριακή τους εορτασμούς του Σαββατόβραδου, με αποτέλεσμα η διασκέδαση να κρατήσει περισσότερες ώρες. Ένα παραπάνω πλεονέκτημα που σκέφτηκε ήταν η κατανάλωση αλκοόλ να συνοδεύεται από εύκολες, νόστιμες και γρήγορες συνταγές φαγητού.

Οι Βρετανοί ευγενείς ήταν φυσικά αυτοί που αγκάλιασαν πρώτοι την ιδέα της κατανάλωσης αλκοόλ νωρίς την Κυριακή. Έτσι, ενσωμάτωσαν το brunch στη ζωή τους ως έναν τρόπο κοινωνικοποίησης και με τον χρόνο το αλκοόλ έγινε κοινωνικά αποδεκτό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φυσικά, η ιδέα του brunch δεν πήρε πολύ χρόνο για να φτάσει και στις μάζες.

 

Στις αρχές του 1900 πέρασε τα σύνορα

Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα που ξεκινούν από τους αριστοκράτες, με τον καιρό γίνονται δημοφιλή και στις μάζες που θέλουν να συμμετάσχουν. Έτσι, το brunch πέρασε τα σύνορα και βρήκε το κοινό του και στις αμερικανικές ακτές, όπου μέχρι το 1920 αρκετές πολιτείες ανέπτυξαν τη δική τους κουλτούρα γύρω από το φαινόμενο που ονομάζεται brunch. Τον Φεβρουάριο του 1939, οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο, το οποίο ανέφερε ότι η Κυριακή ήταν και επίσημα ημέρα που περιελάμβανε δύο γεύματα. Έτσι, οι οικογένειες μπορούσαν να έχουν μια πιο χαλαρή Κυριακή, αφού, τρώγοντας ένα brunch το μεσημέρι, δεν χρειαζόταν να τους απασχολεί το μαγείρεμα μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

 

Μείωση της παρακολούθησης της Κυριακάτικης λειτουργίας

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλοί άρχισαν να απορρίπτουν την ιδέα του να παρακολουθούν την Κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία. Έτσι, το brunch βρήκε πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί και έγινε πιο ελκυστικό, ενισχύοντας την τάση του κόσμου να μην παρακολουθεί τη λειτουργία.

 

Το brunch περνάει μαζικά στον χώρο της εστίασης

Ακολουθώντας την πορεία του brunch τη δεκαετία του ’80, βλέπουμε ότι υπήρξε μαζική και έντονη προώθηση από ξενοδοχεία και εστιατόρια. Η ελευθερία των συνδυασμών γεύσεων και συνταγών ήταν ιδανική για να καταφέρουν να προσελκύσουν έναν τεράστιο αριθμό κόσμου, αφού μπορούσαν να σερβίρουν σχεδόν ό,τι ήθελαν.

 

Η αυλή του Usurum Gastrobar

Η αυλή του Usurum Gastrobar, που βρίσκεται στη γειτονιά του Ψυρρή, προσφέρει ζωντάνια και χρώμα στους επισκέπτες του κέντρου της πόλης. Είναι ένα καταπράσινο καταφύγιο δροσιάς, διαμορφωμένο έτσι ώστε να απολαύσετε το brunch, τον καφέ ή κάποιο άλλο δροσιστικό ρόφημα σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Λειτουργεί όλο τον χρόνο, ενώ τους ζεστούς μήνες η οροφή ανοίγει. Ζήστε την εμπειρία του Usurum και δημιουργήστε αξέχαστες αναμνήσεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.